Zeki Müren ölümünden önceki son uzun röportajını Günaydın gazetesinden Aziz Üstel’e verdi, sonra da Bodrum’daki malikanesine kapandı ve hiç konuşmadı. Bir kurban bayramı boyunca - dört gün - yayınlanan röportajında ilk defa ‘...’ olduğunu, geçmişte üsteğmen pilot sevgilisi bulunduğunu açıkladı.
Müren’in pilot sevgilisi evli ve iki çocuk sahibiydi, - Müren’in ve çevrenin - baskısından kurtulmak için Kanada’ya yerleşmek zorunda kalmıştı. ‘Hayat bazen tatlıdır, sevenler kanatlıdır,’ şeklindeki muhayyer kürdî şarkı da - Hem söz, hem de beste Zeki Müren’e aittir... - ikilinin aşkını anlatıyordu.
Zeki Müren’in çok yakın çevresinde - kendi ifadesine göre on sekiz yıl - bulunan, sırdaşı - arkadaşı Göksenin Çakmak, - Yurt gazetesine verdiği röportajda - ‘gizli kalmış aşk’la ilgili şunları söylüyordu:
‘Her ikisi de, hayatlarını bu şekilde sürdürmelerinin mümkün olmadığını düşünerek, mutluluklarını yaşayamadıkları gerekçesiyle intihara karar veriyorlar. Şile'de arabayı uçuruma sürerek intihar etmek istiyorlar. Direksiyonda pilot üsteğmen sevgili var. Arabayı uçurum kenarına kadar sürüyorlar. Ve son anda frene basıyorlar, intihar gerçekleşmiyor ...’
Süzme Haber