Dünyanın en ünlü kokain üreticisi ve satıcısı Pablo Escobar’ın yeni zulaları ortaya çıkarıldı. Escobar’ın Medellin şehrinde 5 yıl kaldığı evin iç duvarının arkasına saklanmış banknot halinde 16 milyon pound ele geçirildi. Paralar çürümüş ve kullanılamaz durumdaydı.
Ünlü uyuşturucu tüccarının yeğeni Nicolas Escobar, Kolombiya basınına yaptığı açıklamada olayı doğruladı. Yeğen Escobar’a göre, ülkenin dört bir yanına yayılmış gizli sığınaklarda milyarlar tutarında nakit para yığılıydı.
Pablo Escobar, ABD’ye sokulan kokainin yüzde 80’inin üreticiydi. 1993’de şahsi servetinin 30 milyar doları aştığı, kendisinin de dünyanın en zengin 7. kişisi olduğu iddia edildi. Aynı yıl çıkan bir çatışmada öldürüldü.
Ali Hikmet İnce derledi ve yazdı.
Süzme Haber