Gabriella Jirackova (19) adlı, Çek Cumhuriyeti vatandaşı genç kadın, Barbie bebeklere benze(yebil)mek için tam 28 estetik operasyon geçirdi.
Ailenin tek evladı olan Gabriella’nın Barbie sevgisi daha çocukken başladı. Annesinin hediye ettiği bebeğinden bir an bile yanından ayırmayan genç kız, Barbie’nin güzelliğini ve zarafetini kendisine örnek aldı. 300 bebeklik büyük bir bebek koleksiyonuna da sahip Gabriella Jirackova, odasının bütün duvarlarını ‘İdolüm!’ dediği Barbie’nin resimleriyle donattı. 16’ncı yaş gününde hayatını değiştirecek kararı verdi: Barbie’ye benzemek için - gerektiği kadar! - estetik ameliyat(lar) yaptıracak, çok sıkı diyet rejimleri uygulayacaktı. Jirackova ailesi, kızları için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Gabriella’nın ilk estetik operasyonu 5 bin pound civarındaydı. Birinci operasyonu sonrakiler izledi ve genç kız tam 28 cerrahi müdahaleden geçti. Bu arada da ailenin giderleri beklenilenden fazla çıktı. Gabriella için 100 bin pound civarında ödeme yapıldı. Baba Jirackova masrafları kolay karşılayabilmek için emekli ikramiyesini de elden çıkardı. Ameliyatlar dizisi sonrasında Gabriella’nın vücudunda neşter değmemiş nokta kalmadı. Genç kız tepeden tırnağa yenilendi; deyim yerindeyse ‘yeniden yaratıldı’! Ama Gabriella operasyonlara şimdilik ara verdi; gelecekte vücudunda bazı değişiklikler-yenilikler yaptırabileceğini de söylüyor.
Annesi Romana, kızının tanınmasından, özellikle de ülkesinin sosyal medya ikonları arasına girmesinden memnun. Gabriella, sosyal medyada çok geniş bir hayran kitlesine sahip. Hayatını Instagram ve Facebook gibi ağlarda yaptığı tanıtım-reklam paylaşımlarından kazanıyor; kendisiyle resim çektirmek isteyenlerden sembolik sayılabilecek ücret alıyor. Yine ailesi ile beraber yaşıyor ve şöhretin gelip geçici olduğuna inanıyor.
(Kürşad Serdengeçti, Prag’dan bildirdi.)
Süzme Haber